Over mij

Mijn naam is Rinie Ramakers.
Na een stadswandeling glas in lood in Roermond ben ik geinfecteerd met het glasvirus.
Om me de techniek eigen te maken, heb ik eerst een workshop glas in lood en tiffany gevolgd.
Al doende ging mijn voorkeur toch uit naar glas in lood, niet de gemakkelijkste techniek, eigenlijk alleen maar te leren door veel te doen en zo ervaring op te bouwen.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar moderne patronen, daarom maak ik steeds het patroon zelf. In die patronen probeer ik vaak wat persoonlijks van de opdrachtgever te verwerken.

Ik volg de cursus glazenieren bij het CK te Roermond. Hier heb ik kennis gemaakt met de techniek brandschilderen en fusen/slumpen.
Dit geeft me nog meer mogelijkheden om met glas bezig te zijn.


Inmiddels ben ik zelf in het bezit van een oven wat me in staat stelt bv. brandschilderen te combineren met glas in lood. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt, maar.... glas blijft een eigenzinnig produkt dat me steeds weer voor verrassingen stelt.

De glasoven:

In plaats van de standaard regelunit heb ik een meer geavanceerdere unit, zodat ik het glas gecontroleerder kan opwarmen en af laten koelen.

De regelunit:

Wanneer u een glas-in-lood-raam, gebrandschilderd, gefused glaswerk of iets dergelijks wilt laten maken, overleg ik graag met u wat de mogelijkheden zijn.